PROJECT REVEAL

Surf City

This Huntington Beach project is home to a young family of four—it’s actually the childhood home of the client, so it was a very personal and momentous undertaking to tailor everything to his new and growing family’s needs! With two small babies and a big need for function, the ultimate design goal for this home was to maximize every inch of space and to create plenty of areas to entertain for this family-oriented couple.


We love this project for many reasons, but one of our favorites was the design dedication to outdoor living—we love taking advantage of all that California has to offer, and that means creating living areas that flow from the outdoors in.

Outdoor

The courtyard is the first thing you see when entering the home, so we knew it needed to make a big statement. With its bubbling water feature and breezy seating area, this space is perfect for relaxation and fun. We worked to incorporate this family’s Greek heritage with plenty of whites and blues, making a Mediterranean oasis immediately behind the front gate.

Possibly the most loved feature of this house is the addition of the California room. Quintessential SoCal outdoor living at its finest, this huge semi-enclosed outdoor living space includes a kitchen, lounge, and dining area. We love how the many fabulous outdoor spaces flow one into another—all the way from the front courtyard to this epic backyard.

Great Room

The great room is the perfect example of a space that maximizes its every inch. Featuring a cozy sectional with plenty of seating, and built-ins with tons of storage, this family room is perfect for gatherings large or small. Lots of neutrals and pops of blue work to create that relaxed Mediterranean vibe throughout the space, while keeping the overall tone comfy and casual.


We love adding a gallery wall to the main room of the house to show off a family’s personality and inject a personal touch that is stylish and artistic. And the finish of the white oak frames pairs well with the natural color palette.

With a seamless open floorplan from the great room, the kitchen is a fabulous space that openly flows from the front courtyard all the way to the backyard, making for easy gathering and spacious entertaining! Painting the island cabinets brought a bit of boldness to the space, and breaks up all the crisp whites while complementing the blue of the sofa across the room. Our Ava stools provide the perfect seat to pull up to the counter and allow for the whole family to spend time in the kitchen.

One of the family’s main goals was to create spaces that are functional for them to live in and use daily. Adding this sweet little dining nook was the perfect way to squeeze in a casual seating option for the whole family to gather around together.

Little Dude's Room

This nursery is the sweetest space. While it’s nothing short of adorable in its current design state, we love that the foundation of this room (masculine woodwork and rich textiles) is perfect to age with this little boy as he grows.

When we began this project, there were two small babies to design for (by the time we finished, one was learning to walk!) We love the bond we create when working with our clients, and appreciate our role in shaping their family’s home life.

Guest Baths

There are a couple of gorgeous guest bathrooms in this home and all are equally luxurious. One doubles as the kids’ bathroom, so we balanced elegant, clean white finishes with a fun wallpaper. The deep tub is perfect for the many bathtimes that will happen in this home.

The trend of fun bathroom wallpaper continues in the main floor powder room. We wanted to give this bath an injection of our coastal aesthetic, and this gradient wallpaper was the perfect treatment to make it look and feel like the surf is rolling in!

Master Suite

We wanted to make the master suite a space to retreat and relax—away from kids, work, and any distractions of life. The Master bedroom feels like an oasis with tons of cushy bedding and a subdued palette. It’s the perfect, soothing escape, complete with muted Mediterranean blues and ocean hues!

The ensuite bathroom was transformed into a spa, with a deep soaking tub and plenty of space to luxuriate. The honey tones of the wood cabinets add such warmth to the marble finishes and create such a calm and relaxing atmosphere to soak the day away.

We added a little nook by the window as a place to unwind from the day that’s separate from the bed. The two reclining armchairs allow for this couple to kick back and relax, maybe cozy up with a book, creating a calm and chic corner of the bedroom.

May 23, 2021 —